Χορτόπιτα
* 1 κιλό χόρτα της αρεσκείας σας
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
* 1 ματσάκι άνιθο
* αλάτι και πιπέρι
* 1 φλυτζάνι βούτυρο
* 1/2 κιλό φύλλο
-Κόβετε τις ρίζες από τα χόρτα και τα πλένετε πάρα πολύ καλά
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματάτε τα χόρτα για 10 λεπτά
-Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Προσθέτετε τα χόρτα με λίγο νερό
-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
-Aλατοπιπερώνετε
-Λιώνετε το βούτυρο
-Βουτυρώνετε το ταψί
-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
-Ρίχνετε τα χόρτα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο