Πατσάς
* 2 κιλά κοιλιά μοσχαριού (από όλα τα μέρη)
* 1 πόδι μοσχαρίσιο
* 1 ολόκληρο μήλο
* αλάτι και πιπέρι
-Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια την κοιλιά
-Σπάτε το πόδι σε 4 κομμάτια
-Τα βράζετε όλα μαζί με νερό και ξαφρίζετε
-Όταν μισοβράσουν τα ψιλοκόβετε
-Προσθέτετε ένα ολόκληρο μήλο με το φλούδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοΒράζετε μέχρι να γίνουν όλα πολτός
-Σερβίρεται με ξύδι ή σκορδοστούμπι (λιωμένο σκόρδο σε ξύδι)