Ψαρόσουπα Αυγολέμονο
* 1 μεγάλο ψάρι για βραστό
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 4 καρότα σε ροδέλες
* 2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
* 4 κλωνάρια σέλινο
* 3 μεγάλες πατάτες
* 1 φλυτζάνι λάδι
* 2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι ή αστράκι
* 4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
* 1-2 λεμόνια
* 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
* αλάτι και πιπέρι
-Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι
-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε το ψάρι, τα λαχανικά,αλάτι και πιπέρι
-Σκεπάζετε με νερό
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα
-Ρίχνετε το ρύζι ή το αστράκι
-Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά
-Στίβετε τα λεμόνια
-Χτυπάτε τους κρόκους με το αλατοπίπερο
-Χτυπάτε τ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς
-Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς
-Σερβίρεται ζεστή