ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
* 1 φλυτζ τσαγιού λάδι
* 2 κρόκοι αυγού
* 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
* 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
* χυμός λεμονιού
* αλάτι
-Βάζετε σε ένα μπωλ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους.
-Ανακατεύετε με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώστε το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
-Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνετε λάδι πολύ σιγά μέχρι να τελειώσει.
-Ενδιάμεσα ρίχνετε σταγόνες ξύδι.
-Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και η μαγιονέζα είναι έτοιμη.