Ζύμη για Κρουασάν
* 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ.
* 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
* 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
* 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 φλυτζάνι περίπου γάλα
-Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί
-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει
-Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα
-Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου
-Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα
-Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο
-Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις - τέσσερις φορές ώστε να φύγει ο αέρας
-Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας
-Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3
-τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον
-Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ( στάδιο 7,8,9,10) άλλες 2 φορές
-Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα croissants
-Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα croissants είτε γεμιστά είτε σκέτα
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν